Powered By Blogger

22.12.2011

Bir Mum Yak Bak



Mumlar dünyası çok zevkli. Ben seviyorum. Hem de nasıl... Özellikle tarcın ve vanilya kokulu olanları. Ayrıca her yerde. Salonda, çalışma masasında, banyoda, ofiste. Kısacası dekoratif tüm alanlar için kullanılır diyorum.


Limon, tarçın ve kahve çekirdekleri ile oluşturulan farklı tasarımlar buldum ve çok beğendim. İlk fırsatta deneyeceğim. Hem yapması basit hem de malzemeler ulaşılabilir. Üstelik farklı ve şık. Bunların yanı sıra deniz kabukları ve uzun yapraklar da kullanılabilir.





Mum yakmak veya ev hediyesi olarak mum götürmek geleneksel bir Fransız alışkanlığıdır. Son yıllarda tüm Avrupa ve Amerika'ya yayılan bu alışkanlığı yeni yılda yakınlarınıza hoş kokulu mumlar alarak sizler de yaşatabilirsiniz. Madam Coco'daki modeller buna en güzel örnekler.

Renklere göre mumların anlamları:
Beyaz mum: Saflığın ve gücün sembolü olarak kabul ediliyor. Ayrıca birlikte yandığı diğer mumların da etkilerini artırıyor. Beyaz bir mum duman çıkarıyorsa, çevredeki negatif düşünce ve etkileri yok ettiği söyleniyor. Eğer duman bir süre sonra kesiliyorsa, o bölge her çeşit olumsuzluktan arınmış sayılıyor.
Siyah mum: En güçlü ve koruyucu mumlar olarak kabul ediliyor. Pek çok dinde, ayin ve törenlerde siyah mumun kullanılması buna bağlanıyor.
Kırmızı mum: Kırmızı aşk ve romantizmin sembolü olduğuna göre, kırmızı mumlar da aynı etkiyi yaratacaktır.


Pembe mum: Sevginin ve başarının sembolü olarak bakılıyor. Onurlu, bilinçli ve saf bir hayatın özellikleri pembe mumlarda toplandığı söyleniyor.
Mor ve eflatun mum: Bu renk mumların kişide başarı ve arzularını harekete geçirdiği ifade ediliyor.
Yeşil mum: Hareketin ve verimliliğin sembolü olarak görülüyor ve vücut-beyin enerjisini dengelediği söyleniyor.
Turuncu mum: Neşeyi ve yaratıcılığı artırdığı iddia ediliyor.
Gri ve gümüş rengi mum: Açıklığın ve şeffaflığın sembolü olarak görülüyor.



Mumla aranır olmanız dileği ile... :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder